پوزیشن های گام c بر روی گیتار

پوزیشن های گام دو ماژور ( C ) بر روی گیتار بخش اول

همانطور که در مقاله جای نت ها بر روی فرت بورد گیتار گفته شد، حفظ کردن جای نت ها بر روی دسته گیتار یکی از مهمترین بخش های یادگیری و نوازندگی گیتار است. همچنین گفته شد که یکی از بهترین راههای به خاطر سپردن جای نت های روی دسته (فرت بورد) گیتار، گام نوازی است.

اهمیت یادگیری گام دو ماژور ( C )

اولین گام گیتار برای فراگیری گام دو ماژور یا همان C است. اهمیت شروع گام نوازی با گام دو ماژور در این است که دقیقا نام ها و ترتیب نت ها مطابق با ترتیب نتهای موسیقی " دو - ر - می - فا - ......." می باشد. این امر باعث می شود نام نتها در ذهن هنر جو نهادینه شده و همچنین جای آنها را در قالب گام نوازی بیاموزد. 

پوزیشن گام در گیتار چیست؟

در سازی مانند پیانو، هر نت موسیقی بر روی خطوط حامل تنها به یک کلاویه (شستی پیانو) اختصاص دارد. انتظار می رود که در گیتار و یا حتی سایر سازهای زهی نیز اینطور باشد ولی چنین نیست. برای مثال نت "C" که بر روی فرت 3 سیم پنج قرار دارد بر روی فرت 8 سیم 6 نیز وجود دارد. یا نت "E" که open سیم 1 است دقیقا از نظر نت نویسی مشابه نت "E" روی فرت 5 سیم 2 نیز هست."بدون هیچ گونه اختلاف اکتاو". گاهی تعداد نتهای روی گیتار که هم نام و هم صدا * هستند به 5 نت هم میرسد. همانطور که گفته شد این نتها هم نام هستند و حتی اکتاو یکدیگر نیز نیستند. حال فرض کنید قطعه ای دارید که دارای نت E با صدای فرت 5 سیم 2 است. آیا باید آنرا بر روی سیم 2 بنوازید یا از اوپن سیم 1 استفاده کنید یا از فرت 9 سیم 3 یا از فرت 14 سیم 4 یا ........ . پاسخ این سوال دقیقا تعریف پوریشن است. با حفظ بودن و فراگیری پوزیشن های گوناگون گام ها می آموزید که چگونه یک جمله را در کدام پوزیشن بنوازید تا راحت تر و به اصلاح راه دست تر باشد. 

 پوزیشن های گام دو ماژور

حال که با مفهوم پوزیشن در گام ها آشنا شدید وقت آن فرا رسیده است که نواختن پوزیشن های مختلف گام دو ماژور را آغاز کنید. در الگو های زیر دو نمودار تبلچر وجود دارد. تبلچر بالایی جایگاه و اسم نتها و تبلچر پایینی شماره انگشتان را نشان میدهد.

C - Position 1

گام دو ماژور در دو اکتاو

تغییر وضعیت از باره اول به پنجم بر روی سیم اول

پوزیشن اول C

 

C - Position 2

گام دو ماژور در دو اکتاو

تغییر وضعیت از باره اول به پنجم بر روی سیم دوم

پوزیشن دوم C

C - Position 3

گام دو ماژور در دو اکتاو

تغییر و ضعیت از یک به سه (حرکت توسط انگشت دوم ) بر روی سیم سوم و از سه به پنج توسط انگشت اول بر روی سیم اول

پوزیشن سوم C

C - Position 4

گام دو ماژور در دو اکتاو

تغییر وضعیت از باره دوم به پنجم بر روی سیم سوم

پوزیشن چهارم C

C - Position 5

گام دو ماژور در دو اکتاو

تغییر وضعیت از باره دوم به هفتم بر روی سیم سوم

پوزیشن پنجم C

C - Position 6

گام دو ماژور در دو اکتاو

تغییر وضعیت از باره دوم به هفتم بر روی سیم چهارم

پوزیشن ششم C

ادامه پوزیشن ها 

دانلود نسخه قابل چاپ پوزیسین های گام دو ماژور برای گیتار pdf

 نویسنده: بهزاد بیسادی
مدرس گیتار و گیتار الکتریک

بهزاد بیسادی مدرس گیتار و گیتار الکتریک

راههای تماس:

تلفن whatsapp telegram  وب سایت بهزاد بیسادی جدید ترین ویدیو های بهزاد بیسادی در آپارات